Průvodní dopis k opatření covid ve školním roce 2020-2021

Vážení žáci a rodiče,

jistě jste zaznamenali, že situace se neustále mění a není možné na ni reagovat tak, abyste Vy i my byli neustále ve střehu, co musíte a co nesmíte. Vzhledem k tomu, že to vypadá, že se musíme naučit s virem žít, musíme jediné – se zdravým rozumem respektovat pravidla hygieny, tak jako u jiných virů. Buďme ohleduplní sami k sobě a okolí. I v chřipkové epidemii by se měla tato pravidla dodržovat. Vězte, že někteří učitelé se během dne setkají třeba i s osmdesáti dětmi.

Proto:

Všichni buďte vybaveni hygienickými kapesníky a mikrotenovými sáčky na ně.

Nepůjčujte si pití.

Pravidelně používejte dezinfekci, kterou máte všude po škole umístěnou.

Zároveň doporučujeme rodičům, aby si při návštěvě školy vydezinfikovali ruce u vchodu. Doporučujeme rovněž použít roušku. Děkujeme.

Děti, které budou jevit známky virózy/rýma, kašel, bolest hlavy, příp. teplota/, budou opatřeny rouškou a předány do péče rodičů.

Rodiče, snažte se tomu předejít tím, že dítě, které není v pohodě, necháte doma. Jsme si vědomi, že ráno každý z nás vypadá dobře a za 2 hod. může být skutečnost jiná.

Vysvětlete doma dětem, že jedině dodržováním hygieny se můžeme chránit, můžeme tak zabránit zavření školy a ohleduplností k okolí nikdo není krácen na svobodě.

Snažíme se chránit Vaše děti, tedy Vás a Vaše rodiny, a pedagogy.

Jakýkoliv učitel nebo personál školy má právo použít roušky, cítí-li, že je to třeba. Ať už z důvodu osobní ochrany nebo ochrany okolí.

Děkuji všem za vstřícnost a těším se na úspěšnou spolupráci v nastávajícím roce.

Lenka Malkovská

ředitelka školy