Exkurze do ZOO Norimberk

 

Exkurze do ZOO Norimberk

„14. Listopadu se uskuteční výlet do zoo v Norimberku“: Tak zněla slova našeho učitele na biologii. Tento nápad měl veliké ohlasy a než jsme se nadáli, byli jsme na seznamu zúčastněných. Bylo nás dohromady 43 – tři učitelé a čtyřicet studentů z vyššího gymplu.

Je středa, osm hodin ráno a my nedočkavě nastupujeme do autobusu, který byl pro nás připraven. Cesta do ZOO trvala přibližně dvě a půl hodinky. Autobus nás odvezl přímo na parkoviště zoologické zahrady, odkud už to bylo jen pár kroků k veliké vstupní bráně. Norimberská ZOO byla založena roku 1912, chová přes 300 druhů zvířat a obrovské nadšení v nás vyvolalo delfinárium. V areálu se střídají louky, skály i velké vodní plochy. Začátek ZOO jsme si prošli všichni dohromady a u každého výběhu jsme si řekli něco málo o daném druhu zvířete. Viděli jsme žirafy, klokany nebo například surikaty. Po pár set metrech, jsme si všimli ukazatele pro delfinárium a byli jsme k neudržení. Čekali na nás zde kapustňáci, lachtani a delfíni. Byli jsme se podívat na show s delfíny, jak různě vyskakovali, hráli si, nebo vyhazovali míče do vzduchu. Byl to nezapomenutelný zážitek pro mnoho z nás určitě. Poté nám byl udělen rozchod, abychom se mohli podívat na vše co nás zajímalo. Nejprve jsme se šli naobědvat v jednom z místním občerstvení a poté jsme vyrazili naproti některým ze zvířat. Ve spodní části zoologické zahrady se nacházela domácí zvířata a vodní ptáci. Nad nimi byl lesní svět zvířat a v horní části se nacházely šelmy a aqua park s ledními medvědy, tučňáky a lachtany. Volno jsme měli po dobu 4 hodin, a tak se dala projít krásně celá ZOO.

Po setkání se všemi na smluveném místě, jsme se vyfotili před hlavní bránou do ZOO. Autobus pro nás přijel opět před vchod do zoologické zahrady, nastoupili jsme a vyrazili na zpáteční cestu do Chebu. Byl to vydařený výlet.

Adéla Hanykýřová, SEPTIMA