OZNÁMENÍ O KONÁNÍ VOLEB DO ŠKOLSKÉ RADY

Na základě §167 a § 168 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, v platném znění, a zveřejněného volebního řádu vyhlašuje ředitel školy volby do školské rady, která na základě rozhodnutí zřizovatele bude mít 6 členů.

Školská rada

je orgán školy umožňující zákonným zástupcům nezletilých žáků, zletilým žákům, pedagogickým pracovníkům školy, zřizovateli a dalším osobám podílet se na správě školy. Třetinu členů jmenuje zřizovatel, třetinu volí zákonní zástupci nezletilých žáků a zletilí žáci a třetinu volí pedagogičtí pracovníci školy.

Školská rada

a) vyjadřuje se k návrhům školních vzdělávacích programů a k jejich následnému uskutečňování,

b) schvaluje výroční zprávu o činnosti školy,

c) schvaluje školní řád, ve středních a vyšších odborných školách stipendijní řád, a navrhuje jejich změny,

d) schvaluje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků v základních a středních školách,

e) podílí se na zpracování koncepčních záměrů rozvoje školy,

f) projednává návrh rozpočtu školy na další rok, vyjadřuje se k rozboru hospodaření a navrhuje opatření ke zlepšení hospodaření,

g) projednává inspekční zprávy České školní inspekce,

h) podává podněty a oznámení řediteli školy, zřizovateli, orgánům vykonávajícím státní správu ve školství a dalším orgánům státní správy

· Volba kandidátů pedagogickými pracovníky i volba kandidátů zákonnými zástupci nezletilých žáků a zletilými žáky se uskuteční ve škole v pondělí 18. 10. 2020 od 14:00 do 18:00.

· Hlasovací právo za nezletilého žáka vykonává pouze jeden z jeho zákonných zástupců.

· Kandidáti do školské rady podávají přihlášku ke kandidatuře písemně na sekretariát ředitele školy nebo ji zašlou poštou na adresu školy tak, aby byla doručena nejpozději do termínu pro přijímání přihlášek, a to dle vzoru, který je přílohou tohoto oznámení o konání voleb do školské rady. Přihláška bez podpisu kandidáta nebude přijata.

· Lhůta pro podání přihlášek pedagogických pracovníků i lhůta pro podání přihlášek zákonnými zástupci nezletilých žáků a zletilými žáky je ode dne vyhlášení voleb do pondělí 4. 10. 2020. Přihlášky podané osobně na sekretariátu školy přijímáme do 14:00 téhož dne. Přihlášky zaslané poštou přijímáme i po tomto datu, a to na základě data odeslání – přihlášky odeslané po 4. 10. nebudou přijímány.

· Kandidátky budou zveřejněny od termínu ukončení podávání přihlášek do termínu konání voleb na úřední desce u vstupu do školy na webových stránkách školy www.schs.cz.

· Průběh voleb se řídí volebním řádem, který je přílohou tohoto oznámení o konání voleb do školské rady.

Cheb 13. 9. 2021

Ing. Lenka Malkovská

ředitelka školy