Cheb

MÁME TO ALE KRÁSNÉ MĚSTO! (10. – 24. 10. 2018)

V říjnu třetí třída využila krásného počasí ke zkoumání našeho města, zejména historického centra. Nejprve jsme se učili ve dvojicích orientovat v plánu města, vyhledávat různé trasy a dávali si hádanky. V Infocentru jsme si zapújčili audio průvodce a zvolili kratší okruh, který vede právě historickým centrem, a seznámili se tak s nejdůležitějšími památkami, které se zde nachází. Další den jsme na náměstí ve skupinách hráli bojovku a plnili různé úkoly. Opakovali jsme si tak a prohlubovali získané informace.

16. 10. nás přijal na radnici pan tajemník Sýkora, který nás zde provedl a seznámil s fungováním Městského úřadu a s prací některých zaměstnanců. V obřadní síni nám vysvětlil, co se zde vše odehrává a jak. Málokdo z nás možná ví, že zde probíhá také hlasování, které jsme si zde zkusili prakticky. Každý také dostal možnost vyzkoušet si závěsný odznak. V samotném závěru návštěvy po prohlídce kanceláří starosty a tajemníka nás pan tajemník obdaroval propiskami se znakem města Chebu.

17. 10. jsme využili nabídky Matějova tatínka pana Mouchy prozkoumat fungování dronu a následně pak vidět Cheb z výšky a naše bádání pak uzavřeli kreslením v terénu, kdy nám modelem stály historické domy na náměstí (Špalíček, Nová radnice, Schirdingerův a Gablerův dům) a Černá věž na Chebském hradě.

Máme to ale krásné město!

Tímto mockrát děkujeme pracovnicím Infocentra za spolupráci a trpělivost, panu tajemníkovi za vlídné přijetí, čas s námi strávený, srozumitelnost, nápaditost a možnost nakouknout pod pokličku a panu Mouchovi za „dronní“ zážitky.

všechny fotografie naleznete v galerii