Meziročníková spolupráce vol2 – kvarta + 4. třída

Za kouzlem předvánočních Karlových Varů a uměním sklářských mistrů

V posledním adventním týdnu se vypravili žáci kvarty a 4. třídy do krajského města aby společně vychutnali předvánoční atmosféru a poznali něco z tajů starého sklářského řemesla.
Výprava směřovala nejprve do Vánočního domu, kde jsme měli možnost vidět několik prodejních výstav spojených s roztodivným sortimentem výrobků a dekorací týkajících se našich nejoblíbenějších svátků. Na své si přišli především mladší z nás, kteří se dosyta nabažili z nespočetného množství hraček, ozdob atd. Řada dětí si rovněž doplnila chybějící dárečky pro své blízké.
Po obědě v tolik zbožňovaném McDonaldu jsme se přesunuli do místa dění našeho hlavního programu – sklárny Moser. Čekal nás zde poutavý výklad o historii podniku a rovněž jsme měli možnost nahlédnout přímo do tajů tohoto starobylého řemesla. Všichni přítomní stáli v úžasu, jaká až magická krása vzniká pod rukami sklářských mistrů. Obdivuhodné nám připadalo i to, v jakých těžkých podmínkách tito lidé s láskou vytvářejí opravdové hodnoty, které naši zemi proslavily po celém světě. Po velice zajímavé exkurzi následoval odjezd zpět do Chebu, kde jsme se všichni v příjemné adventní náladě potěšeni ze společně prožitých chvil rozešli do svých domovů. Těšíme se na další společné akce!

Za kvartu a 4. třídu
Mgr. Martin Flaška a Mgr. Marcela Chovancová.