Chebské pověsti

24. 10. 2019 se konal projekt kvinty a třetí třídy. V tomto školním roce se rozhodlo, že se vyšší třídy ujmou tříd na prvním stupni a stráví spolu jeden celý den.
Některé třídy se vydaly na výlety, kvinta se rozhodla nechodit nikam daleko. Jako téma jsme si vybrali Cheb a pověsti města Chebu, proto jsme zůstali zde, přesněji řečeno na chebském hradě, který nám byl v ten den otevřený.

Hned ráno po příchodu do školy jsme se šli přivítat se třeťáčkama a společně si zahráli hru, při které jsme se hlavně snažili zapamatovat si jména ostatních. Poté už jsme se přesunuli na hrad, kde se rozmístila všechna stanoviště.

Pověst našeho stanoviště se jmenovala Duchové na hradě. Podle toho jsme se snažily i pojmout hry, které jsme si s dětmi následně zahrály. Pexeso, zapamatování si věcí a mnoho dalších.
Ostatní stanoviště byla také velice zajímavá, třeťáčci viděli vše od chemických pokusů až po kata. Každý se snažil, aby pro ně byl den zapamatovatelný. Myslím si, že se dětem náš společný den líbil. A nám také.